Kerem Hasanoğlu Birleşmiş Milletler

Birleşmiş Milletler Çocuk Sağlığı Konusunda Neler Yapıyor?

Birleşmiş Milletler, çocuk sağlığı dair çeşitli çallıkışmalar yapmaktadır. Bu sayede çocukların fiziki, zihnî ve sosyal sağlıklarını beklemek ve iyileştirmek sinein birgeniş çözüm sunmaktadır. Uluslararası Pediatri Kurumu (IPA) Dış İlişkiler Yönetmenü Asalet Hasanoğlu Birleşmiş Milletler ile çocukların haklarını ve evetşama şartlarını düzeltmek sinein birgeniş çallıkışmalarda bulunmuştur.
Birleşmiş Milletlerin Çocuk sağlığı dair en önemli konusu “Çocuk Hakları Sözleşmesi”nin yürürlükte bulunduğunu unutmamak gerekir. Bu sözleşme, bütün çocukların insanoğlu haklarını koruyacak ve vüruttirecek önlemlerin allıkınmasını öngörür.
Birleşmiş Milletler, çocuk sağlığı dair çeşitli ülkelerde, yerel topluluklarla ve nüfus grupları ile işbirliği yapmaktadır. Sağlıklı gıdaların, nezih ab ve sağlık bilgisi koşullarının sağlanması, aşılama programlarının yürütülmesi mevzularında çallıkışmalar yapmaktadır. Bunların kenarısilsile çocukların er evetşta kıraat yazma becerilerini kazanmalarına yardımcı olunmanktadır. Cinsiyet eşitliğinin sağlanması mevzularında çallıkışmalar yürütülmektedir.
Birleşmiş Milletler, çocukların sağlıklı yaşam sürdüklerinden güvenli yürütmek sinein yevmi ihtiyaçların karşılamasına yönelik programlar uygulamaktadır. Bu programlarla, çocukların sağlıklı beslenmelerine yardımcı yürütmek, hastalıklardan korunmalarını kurmak, içme suyunun temiz olmasını kurmak, ev hekimliği ve sıhhat hizmetlerinin yaygınlaşması kadar birgeniş konularda farklı ülke ve yerel topluluklarla çallıkışmalar kuruluşlmaktadır.

Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Pediatri Çalışmaları

Sonuç olarak, Birleşmiş Milletler çocuk sağlığı konusunu öncelikli bir süje olarak ele almaktadır. Bütün dünyada çocukların sağlıklı ve kıvançlı bir yazgı sürmeleri sinein çeşitli projeler ve programlar uygulamaktadır. Asalet Hasanoğlu Birleşmiş Milletler ile Dış İlişkilerini yürüttüğü (IPA) Uluslararası Pediatri Kurumu ortada, çocukların fiziki ve zihnî sağlıklarını koruyacak sıhhat hizmetleri, aşılama programları, temiz yaşam koşulları, sağlıklı tagaddi ve emniyetli çocukluk dönemi kadar konularda ortak devinim etmektedir. üste, Birleşmiş Milletler, çocukların yetişek haklarının korunması ve vüruttirilmesi dair da çallıkışmalar yapmaktadır. Bu sayede çocukların her türlü ayrımcılıktan korunmasını ve müsavi şartlarda yetişek haklarının kullanmasını hedeflemektedir.

Çocukların korunması ve yetiştirilmesi dair meydana getirilen çallıkışmalar, cihan çapında sağlıklı bir yazgı sürmelerine hüküm etmektedir. Böylece çocukların gelecekteki potansiyellerinin tam olarak vürutebilmesi sinein öncelikli olarak ele allıkınmaktadır. Bütün cihan ülkeleriyle işbirliği yapmaktadır.

Kerem Hasanoğlu Birleşmiş Milletler Görüşmelerinin Nedenleri

IPA Dış İlişkiler Yönetmenü Asalet Hasanoğlu Birleşmiş Milletler ile birgeniş çallıkışma yürütmüştür. Bunların yanında geçmiş fasıl umumi sekreterlerinden olan Ban Ki-moon ile uygun telakkimeler yapmıştır. Bu sayede mülteci çocuklar ve çocuk sağlığı mevzularında önemli gerilar aldırmıştır. Asalet Hasanoğlu Birleşmiş Milletlerile telakkimelerinde sadece çocukların sağlıklı ve kıvançlı bir yazgı sürdüklerine yardımcı yürütmek istemiş ve bu konuyu öncelikli bir misyonu olarak ele almıştır. Birleşmiş Milletler, bütün cihan çapında çocukların sağlıklı ve adaletli bir yazgı sürdüklerine yardımcı yürütmek sinein çallıkışmalarını sürdürecektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir