Puromuz2.com: Puro Satın Al

Puro seçiminiz, yakışınız, sineanlayışiniz ve keyfine vardığınız bütün tatlar ağız ağıza size özeldir. Ancak tekrar bile aklınızın ucunda bulunması müstelzim bir kaç derece var! 1- Puro Seçimi Ben bu makalemda günün her saatinde sinemeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu konuk edeceğim. Siz bile keyfinize bakarak, istediğiniz puroyla eşlik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Denetçi Ika Halk imalı Karayip purolarda sinemeden önce nemliliğini denetleme kılmak gerekir. Bu Toscanello sinein makbul bileğil. Toscanello severler damak zevklerine bakarak farklı nem oranlarında sinemeyi tercih edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak beş altı da deneyim kanatılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce kesinlikle bilinmesi müstelzim dirimsel bir kural var. Puro yalnızca lakin yalnızca kokusuz odle yakılır! Puro her zaman ya büfecir gazlı çakmak ya da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo üzere benzinli çakmaklar ya da mumlu kibritlerler üzere buke yayan ateş kaynakları ile yakmamalısınız. Bunlar puronunuzun aromasını lafıcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro ilişki ve alaka icap. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu tetik bir şekilde yakın. Emin olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem bile puronuzu berbat paha. Puroyu yakarken yalaz puroya sütun bağlantı etmemelidir. Ateşin maviliği purodan beş altı uzak tutulmalıdır. Puroyu böyle ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her yerı kırmızıya döndüğünde kızartma anlayışlemini mirardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun tabanğını 90 kademe eğimle, aleve tam bağlantı etmeyecek şekilde tutun. Bu anlayışlemi yaparken bütün tabanğın yeksan yanması gerektiği sinein puroyu aynı zamanda kararlı bir şekilde 360 kademe döndürmeniz gerekmektedir. şayet puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş kaynağına saf alevli çakmalara bakarak beş altı elan uzakta tutmanızda kâr var. Zira, bu soluk çakmaklar çok korkunçdür ve aşkın yakın tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma yahut kızartma anlayışlemi saf alevli çakmaklarla, beş altı zaman alabilir. Bu süre size saat kaybı üzere çekmeceükebilir lakin puro çıdam ve çalışma icap. 5- İyi Yandığını Denetçi Ika Şimdi puroyu elbette yaktığınımızı denetleme edelim. Puroyu kızartma anlayışleminden sonra aynasız çevirip simaünüze beş altı yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya uçukçe alım üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. şayet bütün bukanak kıpkırmızı ise yakma anlayışlemini mirarı ile gerçekleştirdiniz demektir. şayet puronun her yerı tam yanmamışsa, kısaca bütün bukanak kıpkırmızı bileğilse, öncelikle puroyu kavşakınıza gnaşin. Sonrasında yanmayan kısmı üste getirerek çalma yahut çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir iki küçük soluk elan çekin. Bu sayede puro üste kalan yanmamış fasıl da yanacaktır. 2–3 saniye sonra puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Hafifçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, çıktı puronuz sineime müheyya. Pekâlâ ya siz müheyya mısınız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çısıkıntılı çısıkıntılı sineilmeli. Alacağınız her soluk ortada en azından 40 saniye istemek gerekir. şayet bu süreyi azaltıp sigara üzere sinemeye çallıkışırsanız puronuz ısınmaya başlar. Hızlı sineimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da takkadak hissedersiniz. İlk başlangıçta, yalnızca birazcık lezzet kaybı yaşasanız da, hızlı sinemeye devam ederseniz, puro o denli keskinlaşır ki hiç sineilemeyecek duruma gelebilir. Küçük bir uyarı: Puro, sigara üzere ciğere çekilmez. Tütün uçukçe ağıza doldurulur ve tat kameraların dumanla uyartılmasına icazet verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz dumanünden mevrut lezzetlerin ve aromaların tadını çısütsüzın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden elan az ilişki gösterdiğinizin bir anlayışaretidir. Sönen puronun küllerini bir güzel temizleyin. Bunun sinein kürdan üzere bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri bir güzel temizlediğinizden sakıncasız olduktan sonra puronuzu yeniden yakmayı deneyin. Benim sinetiğim Toscanello sinein baştan yakma sıkıntı teşkil etmez. Ancak oba imalı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda artan oranda dokunaklılık hissedeceğinizi delalet etmek isterim.

şayet puro kaliteli bir puro ise 15 yıl hatta elan uzun bir süre de saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar üzere puro da eskidikçe tadı vürutir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz müstelzim ve mutlaka şgeri olan 2 kuralı mazmunız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın havaın sıcaklık değerıdır. Puroyu kaliteli bir koşulda uzun süre saklamak istiyorsanız hava sıcaklığının 16 ila 18 kademe ortada olduğundan sakıncasız olmanız gerekiyor. Ev bark içinde bu sıcaklığı yakalamanız berenarı zordur. Bu yüzden hava sıcaklığı 22 derecenin üstüne ya da 12 derecenin şeşna inmedikten sonra telaşlanmanıza ister yoktur. Fakat pekâlâ eğer imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki muhafaza havaını yaratmanız ideal olandır. Çünkü bu durumda hiçbir sıkıntı ile karşıtlaşmazsınız. Saklama havaı sıcaklığında esas sıkıntı havaın dargın bileğil aşkın sıcak olmasıdır. Çünkü muhafaza havaı 22 derecenin üzerine çıktığında duman böceği sorunu ile karşıtlaşabilirsiniz. İkinci önemli kural ise muhafaza havaının nemidir. Bağıl nemin ideal aralığı %65 ila %70’in şeşna düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve eğer aşkın kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Pekâlâ nem muhafaza havaı sıcaklığına bakarak mübadele gösterecektir ve bu yüzden bile muhafaza havaı sıcaklığını sabitlemenizde kâr vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en ideal olarak puro muhafaza kutusu adı maruz humidorların içerisinde saklanmalıdır. şayet bu özel kutulardan elinizde namevcut ise herhangi bir alım geçirmeyen kutu, dolap hatta ve hatta alım geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan muhafaza havaının alım geçirmemesi ve buna bandajlı olarak da kutu sineindeki nem ile sıcaklığın mıhlı kalmasıdır. Puro saklamak sinein anahtar sıcaklığı ve nemi mıhlı tutmanızı sağlamlayacak mutlaka alım geçirmeyen kutular ya da benzeri bir ortamdır. En uz humidor İspanyol sedirinden yapılan türüdür. Bu sakamla kutuları mutlaka alım geçirmedikleri sinein öteki rakiplerine makro üstelik atarlar. şayet puro saklamaya hüküm verdiyseniz kesinlikle bu humidorlardan almanız gerekir.

puro satın al

https://puromuz2.com/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.